Offerte aanvragen?

Op zoek naar goede kwaliteit leder, dat snel uit voorraad leverbaar is. Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Arend

Technische specificaties
Soort
Rundleer (afrika)
Looiing
Chroomlooiing
Oppervlakte
Gepigmenteerd
Type
Semi-aniline
Dikte
1.0 - 1.2 mm
Maat huid 4,50 - 5.00 qm
Gebruiksklasse
Geschikt voor intensief gebruik
Lichtechtheid
> 6 Zeer goed
Wrijfechtheden droog 1000
Wrijfechtheden nat 250
Knikkingen 50.000

 

technische data sheet

Omschrijving

Chroom gelooid volgens de modernste technieken, geverfd met de beste kleurstoffen en zorgvuldig behandeld om haar een maximale bescherming te geven tegen vuil en vocht. Het leer met een dikte van 1 - 1.1 mm heeft ook een motief/prent gekregen om een egaal beeld en een uitstekend snij rendement te krijgen. Het leer heeft een brandwerende behandeling gekregen.

Split. In de Arend zijn ook een aantal kleuren in split te verkrijgen.

Fire resistant finishing UNI  EN1021/1 and UNI EN 1021/2.

Flammability test - ignition source : smouldering sicarette.

Flammability test - ignition source : match flame.

Herkomst en assortiment. Deze afrikaanse huiden zijn zeer goed gesnoeid. De Arend heeft één assortiment 1 sellectie. dit houd in dat de huiden één brandmerk aan de zijkant hebben.  Ondanks dit brandmerk zijn de huiden zeer goed in assortiment.. Er is ook een assortiment lager(industrie) met twee brandmerken of nog lager assortiment met 3 brandmerken.

 

Beschikbare kleuren

Onderhoud

Om het leder in optimale conditie te houden en uitdroging van de verflaag te voorkomen kunt het leder 1 á 2 maal per jaar behandelen met  uitgkookt water voorzien van een paar druppels ouferwetse wonrder olie ofeen ledervoedeing voor afgedekte leersoorten. Zonder deze behandeling kan het leder door tempratuur - en vochtigheidsverschillen gaan uitdrogen wat het leder niet ten goede komt. Ondanks de gesloten finisch blijft leder gevoelig voor scherpe voorwerpen of ruwe materialen (spijkerbroeken-gespen)

Tips:

Een doekje wat eerder gebruikt is voor andere doeleinden(met glassex of andere schoonmaakartikelen) mag nooit gebruikt worden voor het schoonmaken van het leder omdat er altijd reststoffen in een doekje achterblijven.Deze reststoffen kunnen alle ledersoorten schadelijk aantasten. Gebruik een zachte katoenen doek (t-shirt). Altijd wrijvend schoonmaken, niet schrobben.

Gemorste vloeistoffen en etensresten ect dient u direct op te deppen.

Alleen schoonmaken met  (zacht doekje katoen T-shirt) water met eventueel groene zeep of speciale leather cleaner (reiniger), in geen geval gebruik maken van huishiudmiddelen. Dez kunnen de beschermlaag aantasten. Bij inkt strepen of vlekken kan halve volle melk helpen?

NICO PESSERS KAATSHEUVEL BV Torenstraat 25
5151JJ Drunen
T: 0416-282370
F: 0416-278220
E: info@nicopessers.nl

Design + realisatie: Knowledge Internet Solutions