Offerte aanvragen?

Op zoek naar goede kwaliteit leder, dat snel uit voorraad leverbaar is. Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Manila.

Technische specificaties
Soort
Rundleer West europa
Looiing
Chroomlooiing
Oppervlakte
Volnerf
Type
Semi-aniline
Dikte
1.1 - 1.2 mm
Maat huid 5.00 - 6.00 qm
Gebruiksklasse
Geschikt voor normaal gebruik
Lichtechtheid
>4
Wrijfechtheden droog 500
Wrijfechtheden nat 80
Knikkingen  

 

technische data sheet

Omschrijving

De leer kwaliteit Manila wordt vervaardigd van de alleermooiste europes runderhuiden. Het produktie procedë behoord tot de meest millieu vriendelijke methode en ecologisch verantwoord.

Manila is een volnerf leersoort met een semi - aniline finish en voorzien van een vuil en vochtafstotende beschermlaag.Het leer wordt in zijn gebruik alleen maar mooier.

Beschikbare kleuren

Onderhoud

Om het leder in optimale conditie te houden en uitdroging te voorkomen kunt u het leder 2 á 3 maal per jaar behandelen met uitgekookt water voorzien van een paar druppels ouderwetse wonderolie of met een ledervoeding of ledercréme voor aniline ledersoorten.Het verdient de aanbeveling het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen vanwege de gevoeligheid voor verkleuring. Door het natuurlijke karakter van aniline bestaat er altijd meer kans op verkleuring dan bij pigment of afgedekt leder. Zoals iedere ledersoort  is New York gevoelig voor scherpe voorwerpen of ruwe materialen (spijkerbroeken-gespen).

Tips:

Een doekje wat eerder gebruikt is voor andere doeleinden (met glassex of andere schoonmaakmiddelen) mag nooit gebruikt worden voor het schoonmaken van het leder omdat er altijd reststoffen in een doekje achterblijven. Deze reststoffen kunnen alle ledersoorten zeer schadelijk aantasten. De Altijd wrijvend schoonmaken, niet schrobben.

Gemorste vloeistoffen /etensresten ect dient u direct op te deppen.

Alleen schoonmaken met (doekje katoen T-shirt)water met eventueel groene zeep of speciale leder reiniger , naderhand te behandelen met leder créme, in geen geval gebruik maken van huishoudmidelen. Deze kunnen de beschermlaag aantasten.

 

 

NICO PESSERS KAATSHEUVEL BV Torenstraat 25
5151JJ Drunen
T: 0416-282370
F: 0416-278220
E: info@nicopessers.nl

Design + realisatie: Knowledge Internet Solutions