Offerte aanvragen?

Op zoek naar goede kwaliteit leder, dat snel uit voorraad leverbaar is. Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Old.

Technische specificaties
Soort
Rundleer (afrika)
Looiing
Chroomlooiing
Oppervlakte
Gepigmenteerd
Type
Semi-aniline
Dikte
1-1.1 mm
Maat huid 4,5 - 5,0 qm
Gebruiksklasse
Geschikt voor normaal gebruik
Lichtechtheid
> 6 Zeer goed
Wrijfechtheden droog 800
Wrijfechtheden nat 150
Knikkingen 50.000

 

technische data sheet

Omschrijving

De naam van het artikel geeft al een goede omschrijving. Het is een leersoort  met een dikte van1 - 1.2  mm met een natuurlijk nerfbeeld(geen prent) voor zien van een repro/lounch antiek effect (gesloten finish geen pull-up effect).  Door dit Repro/lounch effect  worden de karakterrestieken van het leer op een natuurlijke wijze benadrukt. Doordat dit leder een natuurlijk karakter heeft kunnen oneffenheden zoals : insektenbeten, littekens, aders, structuurafwijkingen, vouwen etc zichtbaar zijn. Klanten die voor dit ledertype kiezen, dienen deze natuurlijke kenmerken te accepteren of liever gezegd te waarderen. .

Het leer heeft een brandwerende behandeling gekregen. 

Fire resistant finishing  UNI EN 1021/1 and UNI EN 1021/2.                                                                 

Flammability test - ignition source : smouldering cigarette.

Flammability test - ignition source : match flame.

Herkomst en assortiment. Deze afrikaanse huiden zijn zeergoed gesnoeid. De natuurlijke beschadigingen in het leer kan en mag men niet zien als beschadigingen, maar als het karakter van het leertype. De huiden kunnen een brandmerk hebben.

 

Beschikbare kleuren

Onderhoud

Om het leder in optimale conditie te houden en uitdroging te verkomen kunt u het leder 1 á 2 maal per jaar behandelen met uitgekookt water voor zien van een paar druppels ouerwetse wonderolie of een ledervoeding of ledercréme voor gefixeerde, geverfde ledersoorten. Het verdient de aanbeveling het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen vanwege de gevoeligheid voor verkleuring . Door het natuurlijke karakter van aniline bestaat er altijd meer kans op verkleuring dan bij pigment of afgedekt leder. Old leder blijft, zoals iedere ledersoort, gevoelig voor scherpe voorwerpen of ruwe materialen (spijkerbroeken- gespen).

Tips:

Een doekje(zacht bijv T-shirt) wat eerder gebruikt is voor andere doeleinden (met glassex of andere schoonmaakmiddelen) mag nooit gebruikt worden voor het schoonmaken van het leder omdat er altijd reststoffen in een doekje achterblijven. Deze retstoffen kunnen alle ledersoorten zeer schadelijk aantasten. Altijd wrijvend schoonmaken, niet schrobben.

Gemorste vloeistoffen/etensresten ect dient u direct op te deppen.

Alleen schoonmaken met(zacht kaoen T-shirt)  water met eventueel groene zeep of speciale leather-cleaner, in geen geval gebruik maken van huishoudemiddelen. Deze kunnen de beschermimg aantasten. Bij inkt strepen of vlekken kan halve volle melk helpen?

NICO PESSERS KAATSHEUVEL BV Torenstraat 25
5151JJ Drunen
T: 0416-282370
F: 0416-278220
E: info@nicopessers.nl

Design + realisatie: Knowledge Internet Solutions